Το ktimatologio-athina.gr χρησιμοποιεί cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την λειτουργία κάποιων υπηρεσιών του. Αποδέχομαι | Μάθετε περισσότερα
Κτηματολόγιο της Αθήνας logo

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 1-3-2023

Σας γνωρίζουμε ότι την Τετάρτη 01 Μαρτίου 2023 ολοκληρώνεται η λειτουργία του Γραφείου Κτηματογράφησης της Αθήνας.

Εντός των επόμενων ημερών θα ξεκινήσει η λειτουργία του Κτηματολογικού Γραφείου της Αθήνας, στο οποίο θα μπορεί να απευθύνεται το κοινό για τις συναλλαγές του.

Επίσης, σας γνωρίζουμε ότι με την με αρ. 223/2304681/01-03-2023 απόφαση του Προέδρου του ν.π.δ.δ. Ελληνικό Κτηματολόγιο, διαπιστώθηκε η περαίωση της διαδικασίας κτηματογράφησης και η ολοκλήρωση των πρώτων εγγραφών στα κτηματολογικά βιβλία για τα ακίνητα στον Δήμο Αθηναίων.

Σημειώνεται ότι η έναρξη ισχύος του Κτηματολογίου προγραμματίζεται ως η 20-03-2023.

Σε συμβόλαια που θα συνταχθούν μετά την 01-03-2023  με περιεχόμενο τη σύσταση, μετάθεση, αλλοίωση ή κατάργηση εμπραγμάτων δικαιωμάτων ή άλλων εγγραπτέων στα κτηματολογικά βιβλία δικαιωμάτων σε ακίνητα της περιοχής, αίρεται η υποχρέωση για τη μνεία και επισύναψη πιστοποιητικού κτηματογραφούμενου ακινήτου. Ομοίως, παύει η υποχρέωση για την προσκόμιση του ΠΚΑ κατά τη συζήτηση ενώπιων Δικαστηρίου. Η μεταγραφή και η εν γένει καταχώριση στα βιβλία του Υποθ/κείου των εγγραπτέων πράξεων κατά το διάστημα που θα διανυθεί έως την προηγούμενη ημέρα της έναρξης ισχύος του Κτηματολογίου για την εν λόγω περιοχή, θα εξακολουθεί να διενεργείται ακώλυτα στα βιβλία του Υποθ/κείου.

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο 210-6505600.

 

Εκ του γραφείου κτηματογράφησης

Copyright © 2024 Κτηματολόγιο Αθηνών | Webhosting and developing by Aspx.gr