Το ktimatologio-athina.gr χρησιμοποιεί cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την λειτουργία κάποιων υπηρεσιών του. Αποδέχομαι | Μάθετε περισσότερα
Κτηματολόγιο της Αθήνας logo

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

 

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ

 

  • Δημιουργήθηκε   το email: ktimatologio@anartisi-athina.gr, στο οποίο   οι πολίτες να επικοινωνούν για πληροφορίες ή ερωτήματα. Στο email αυτό  προκειμένου οι πολίτες να λαμβάνουν εξατομικευμένες πληροφορίες ή αποσπάσματα θα πρέπει να αποστέλλουν υπεύθυνη δήλωση ταυτοπροσωπίας η οποία εκδίδεται ηλεκτρονικά από το e-gov.gr. 
  • Λόγω της αυξημένης κίνησης του τηλεφωνικού κέντρου, προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να κλείσουν ραντεβού με το γραφείο κτηματογράφησης, δίνεται επίσης η δυνατότητα να αποστείλουν email στο  ktimatologio@anartisi-athina.gr, περιγράφοντας το λόγω που θέλουν ραντεβού με το γραφείο κτηματογράφησης και αναγράφοντας τηλέφωνα επικοινωνίας, ώστε το τηλεφωνικό κέντρο να επικοινωνήσει μαζί τους για καθορισμό άμεσου ραντεβού.

Πιστοποιητικό κτηματογραφούμενου ακινήτου

  •  οι πολίτες  μπορούν να  υποβάλλουν, μέσω   των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του φορέα ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ με χρήση των προσωπικών τους κωδικών taxisnet, αίτηση για χορήγηση πιστοποιητικού κτηματογραφούμενου ακινήτου

  Κατά την ηλεκτρονική υποβολή αίτησης για χορήγηση πιστοποιητικού κτηματογραφούμενου ακινήτου ισχύουν τα εξής:

  • Οι αιτούντες το ΠΚΑ, που έχουν υποβάλλει δήλωση στο Κτηματολόγιο για ακίνητο το οποίο έχει αναρτηθεί (έγκυρο δικαίωμα).

Σε αυτή την περίπτωση, μετά την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης το Γραφείο Κτηματογράφησης εκδίδει το πιστοποιητικό το οποίο υπογράφεται και σφραγίζεται και στη συνέχεια αποστέλλεται σκαναρισμένο στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχει καταχωρίσει ο δικαιούχος στην αίτηση του.

  • Οι αιτούντες το ΠΚΑ, που έχουν υποβάλλει δήλωση στο Κτηματολόγιο για ακίνητο το οποίο δεν έχει αναρτηθεί, είτε αιτούντες το ΠΚΑ, που έχουν υποβάλλει δήλωση μετά την ημερομηνία παγώματος της βάσης Ανάρτησης μετά δηλαδή τις 25-11-2019, είτε αιτούντες που δεν έχουν υποβάλλει δήλωση   οπότε δεν υπάρχει η δυνατότητα να επιλεγεί ΚΑΕΚ στην αίτηση.

Σε αυτή την περίπτωση, για να προχωρήσει η αίτηση, θα πρέπει να αποσταλούν από τον αιτούντα, στο email pka@anartisi-athina.gr, τα απαραίτητα στοιχεία: οδός, αριθμός, περιοχή, Τ.Κ.,  αρ. διαμερίσματος στον τίτλο (αν πρόκειται για διηρημένη), όροφος, κλπ, καθώς και τηλέφωνο επικοινωνίας και τους λόγους που αιτείται το πιστοποιητικό, ώστε να του αποσταλεί ηλεκτρονικά από το Γραφείο Κτηματογράφησης ο ΚΑΕΚ που θα πρέπει να καταχωρίσει στην αίτηση. Επισημαίνεται ότι, για την ταυτοποίηση των στοιχείων του προσώπου του, ο αιτών θα πρέπει να αποστείλει και την ηλεκτρονική υπεύθυνη δήλωση που εκδίδεται μέσω του e-gov.gr.

 

  • στο email: dilosis@anartisi-athina.gr, oι πολίτες   μπορούν να αποστέλλουν τις δηλώσεις του άρθ. 5 παρ. 3 του Ν. 2308/1995 (δηλώσεις για τίτλους που πρέπει να πάνε προς μεταγραφεί στο υποθηκοφυλακείο.

Για την υποβολή δήλωσης από την έναρξη της ανάρτησης, ο υπόχρεος σε υποβολή θα μπορεί πλέον να υποβάλει τη δήλωσή του και μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος (email), στο   email dilosis@anartisi-athina.gr  και συγκεκριμένα πρέπει να αποστέλλει τα ακόλουθα:

 α) η ηλεκτρονική υπεύθυνη δήλωση, που εκδίδεται μέσω του e-gov.gr, για την   ταυτοποίηση των στοιχείων του προσώπου

β) το συμπληρωμένο και υπογεγραμμένο έντυπο Δ2 (σαρωμένο)

γ) ο τίτλος της μετγραπτέας πράξης (σαρωμένος)

δ)  το τοπογραφικό διάγραμμα, εφόσον αναφέρεται στην πράξη (σαρωμένο)

Στη συνέχεια το γραφείο κτηματογράφησης  του  αποστέλλει με email το έντυπο Δ2 υπογεγραμμένο και σφραγισμένο από το Γραφείο Κτηματογράφησης καθώς και το έντυπο «Προσωρινής Καταχώρισης και Υπολογισμού Παγίου Τέλους», από την ορισθείσα ηλεκτρονική διεύθυνση.

O πολίτης στην συνέχεια πρέπει να εξοφλήσει το πάγιο τέλος στην Τράπεζα και για να ολοκληρώσει τη διαδικασία πρέπει  να μεταβεί στο  Υποθηκοφυλακείο Αθηνών και   να προσκομίσει σε αυτό  την υπογεγραμμένη και σφραγισμένη δήλωση που του απέστειλε το γραφείο κτηματογράφησης καθώς και τα συνημμένα αυτής (τίτλος της μεταγραπτέας πράξης, τοπογραφικό διάγραμμα κλπ), το έντυπο οφειλής μαζί με την απόδειξη πληρωμής.

Copyright © 2021 Κτηματολόγιο Αθηνών | Webhosting and developing by Aspx.gr